160620 Cam View 26 Big A
160620 Cam View 29 Big E
160620 Cam View 02 Big A
160620 Cam View 01 Big A
160620 Cam View 06 Big A
160620 Cam View 04 Big C
Aerial 2017 Final Lr
A9396adb E1d3 4987 913f A7bf99cab3b3 Original
Type Gemengd woningencomplex met ondergrondse parking
Bouwheer Immobel
Ligging Troonstraat – Leopold van Tyghemlaan te Oostende
Architect CONIX RDBM Architects
Oppervlakte bovengronds 20.872 m²
Studiebureau Stabiliteit Stedec
Oppervlakte  ondergronds 6.877 m²
Studiebureau Technieken Studiebureau R. Boydens

Stadswijk leeft op door duurzaam en stijlvol woningcomplex rondom groene ruimtes

Het project O’Sea werd ontwikkeld op de site van het voormalige mediacenter in Oostende. O’Sea is een gemengd woningencomplex dat een volledige stadswijk zal doen heropleven. Dit stedelijke regeneratieproject van ongeveer 88.500 m² is een duurzaam en volledig geïntegreerd project dat een nieuwe plaats in de stad biedt door een brede keuze aan stijlvolle wooneenheden.

In de eerste van vier fases van het O’Sea project, genaamd O’Sea Charme, heeft Interbuild 10 rijwoningen, 50 assistentiewoningen, 33 woonappartementen, 56 appartementen en studio’s in een toren van vijftien verdiepingen, 176 ondergrondse parkeerplaatsen, een restaurant, drie handelszaken én een crèche gebouwd.

Het ontwerp is van de hand van CONIX RDBM Architects en voorziet een hedendaagse vormgeving en volumeopbouw. Technische uitdagingen voor Interbuild waren hierin de overhellende torenflat en de diverse materialisaties van de gevels.

De woongelegenheden zijn allen gelegen rond aangelegde, groene ruimtes. Zo is er onder andere ruimte voorzien voor sport en spel, een bloemen- en fruittuin, een watertuin en een groen plein. De site is nauw verbonden met de buurt via doorsteekplaatsen.

Heel de site is onderkelderd met een ondergrondse parking, die uitgerust werd met een rook- en warmteafvoerinstallatie en voorzien van een noodvoeding.  Er is tevens een mogelijkheid om de parking te voorzien van elektrische laadpalen.

De appartementen en serviceflats worden verwarmd door middel van een intern warmtenet dat instaat voor de verdeling naar de verschillende gebouwen. Hierop is elke wooneenheid door middel van een decentrale unit aangesloten. Voor de Toren werd een lage temperatuur afgiftesysteem toegepast, zijnde vloerverwarming. Voor de ventilatie werd type C+ (natuurlijke toevoer van verse lucht en mechanische afzuig) toegepast.
Voor de algemene delen werden er armaturen met een hoog rendement voorzien en voor buiten werd LED-verlichting voorzien.  Dit in combinatie met een centrale aansturing zorgt voor een goed verlichtingsbeheer. De luxeappartementen zijn allemaal uitgerust met domotica.
Regenwater wordt opgevangen en herbruikt voor de besproeiing van de binnentuin.